torsdag 31 maj 2012

Debatten om den svenska skogen

Ja, den fortsätter - skogsdebatten.
Först ut idag är detta: Svar på tal på det idiotiska påståendet att kalhyggen är bra för miljön och klimatet. Fyra professorer och en doktorand vilka specialiserat sig på kolets kretslopp och klimat går ut mot detta imbecilla argument för miljöförstöring i DN. 

Sedan har vi ju IKEA-debatten också. Möbelkolossen avverkar som bekant urskog i Ryska Karelen. Om Du vill vara med och påverka, om så bara i det lilla (men snabbt avklarade), så föreslår jag att Du skriver på det här uppropet som vänder sig mot IKEA:s och dess dotterbolag Swedwoods smutsiga aktiviteter.

Och så; alla ni som redan skrivit på uppropet mot IKEA. En hel del av er har fått ett svarsbrev från företagets skogschef Anders Hildeman i vilket alla möjliga konstiga påståenden påstås. Bland annat säger han att 56% av Karelens skogar redan är formellt skyddade, (medan det i verkligheten handlar om ca: 3%). Dessa påståenden tillbakavisas i den här texten i vilken den svenska föreningen Skydda skogen låter en rysk doktor i skogsekologi, Alexander Markovsky, komma till tals.

Mvh:
Johannes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar