lördag 13 april 2013

Har börjat skriva på en ny bok.

Jag skriver på en ny bok.
Vet inte om det kan vara intressant för någon att följa ett sådant arbete. Men jag hade i alla fall tänkt försöka skriva lite här då och då om hur arbetet fortskrider. Det funkade nämligen inte under arbetet med min förra bok, och det verkar inte funka nu heller, att skriva mina vanliga artiklar för olika forum (som t.ex. Tidningen Kulturen) samtidigt som jag arbetar med det större projektet Boken. Det är som att artikelskrivandet kräver en helt annan sorts fokus än långtextsförfattandet. En klok kvinna som jag lärt mig mycket av sade en gång att det finns två olika sätt att säga saker på; med de få ordens makt, eller med de många ordens makt. Dessa två tillvägagångssätt kolliderar liksom i min hjärna. Bokskrivande har definitivt med de många ordens makt att göra - man lägger ju bokstavligt ut texten. Därför kan jag inte producera något sådant artikelmaterial som ni som läser denna blogg är vana vid. Jag äger helt enkelt inte de få ordens makt just nu. 
Bättre än att bloggen helt tystnar är det väl då att jag ger små inblickar och kanske bjuder på smakprov.

Just nu har projektet arbetsnamnet "Miljöproblemet Mannen - en spekulationsbok av ... "

//J.

3 kommentarer:

 1. Bra! Av vad jag läste i detta inlägg och utdraget som du skrev efter detta så verkar det som att det är väldigt viktigt att du läser Maria Svelands "Hatet". Läste just den och jag kan inte komma på att jag läst nåt så frustrerande. Fy fan vad arg jag blev. Det är en bok som alla borde läsa.
  Ser fram emot din nya bok!

  SvaraRadera
 2. Hej.
  Tack för tipset. Jo, jag har funderat på den. Problemet just nu är helt enkelt att hinna läsa allt som jag föresatt mig att läsa. En del av boken kommer att ta upp den moderna maskuliniteten, och inför arbetet med detta borde jag ju ha läst Sveland.

  Hela listan av svenska feminister som jag bestämt mig för att läsa utgörs i dagsläget enbart av Nina Björk, så lite Sveland skadar kanske inte.

  SvaraRadera
 3. jo, alltid problem med den alldeles för långa boklistan.. Men "hatet" är kort och man läser den på en eller två kvällar.

  SvaraRadera