torsdag 26 april 2012

IKEA SKÖVLAR URSKOG - Vill du göra något?

Gör din röst hörd, skicka brev till IKEA - Swedwood!
Föreningen Skydda Skogen och Jordens vänner, Sverige, har under senaste åren noga följt och dokumenterat IKEAs verksamhet i Karelen. Bevisen finns. Vi menar att IKEA genast måste sluta ljuga, samtidigt som man avbryter sina planer på att exploatera ytterligare tusentals hektar gammelskog i ryska Karelen och Ryssland. Om något bolag i världen har kapital och makt att göra om och göra bättre, så är det IKEA. Bolaget skulle om man ville kunna påverka beslutsfattare och konkurrenter att avstå från att hugga gammelskogar, för att istället gå över till ett naturnära skogsbruk i sekundärskogar som redan är brukade.
Läs mer och skriv under uppropet här
Se Uppdrag Granskning om IKEAS skövling av Rysslands urskogar här

Som styrelsemedlem i Skydda skogen blev jag naturligtvis också fantastiskt glad om du som läser detta skulle vilja ge ett bidrag, bli stödmedlem eller aktivera dig. Föreningen lever på nästan inga pengar alls, men ändå får vi mycket gjort. Bli medlem här, eller sätt in ett bidrag direkt på:
Plusgiro: 504609-9


Mvh:
Johannes 

2 kommentarer:

  1. Tråkigt att inte Ikea återvinner möbler, och säljer begagnade möbler. Tänk vad mycket skog vi skulle spara av det, och andra råvaror...Man kan ta en tur till soptippen, eller återvinningsstation och kolla på vad folk slänger bara för att dom ska följa trender och köpa nya möbler hela tiden..

    SvaraRadera
  2. Fy va ruttet av dem, bra att du tog upp detta. Visste inte om detta. TACK!

    SvaraRadera