fredag 8 oktober 2010

VALUTAFÖRSVAGNING

Ja, hej och välkomna till min nya blogg.
Jag vet inte vad som hände med den gamla, http://gillsteneskogen.blogspot.com/, jag kunde inte komma åt de längre i alla fall.

Ok, jag går ut stenhårt med lite uppdateringar sen sist:

Anledningen till att jag inte bloggat på så länge är att jag håller på att skriva en civilisationskritisk bok - som i dagsläget saknar arbetsnamn - och att all min tid varit uppknuten kring detta. De av er som skulle vilja se att denna bok kom ut i fysisk form får gärna maila mig. Det kan vara av stor nytta för mig i förhandlingar med ett förlag att redan i förväg ha ett gäng köpare: angbraten1@gmail.com

Jaha, det var reklamen för mig själv det; över till viktigare grejer.

Som de flesta av er som följt min eller någon annan Peak Oil-debattörs bloggar eller nyhetsbrev vet så står vi - den Industriella Civilisationen - inför en oantagbar utmaning, i form av krympande energidepåer. Jag ska inte tråka ut er med enorma utläggningar om Oljetoppen/Peak Oil i denna text (för den som inte vet vad detta begrepp är hänvisar jag till min gamla blogg eller till någon av de länkar och filmer som jag lagt upp längst ned i detta inlägg), utan går istället rakt på sak: USA's byrå för energifrågor har tillkännagivit att en faktisk minskning av råolja i världen, ända sedan 2005, är ett faktum. Det var när detta offentliggjordes sommaren år 2008 som den senaste finanskris kom. Priet på råolja var ett tag uppe i 140 dollar per fat, vilket gör fortsatt tillväxt väldigt komplicerad. Deutche Bank har uppskattat att när råoljepriserna når 200 USD/fat så impolderar världsekonomin.
Situationerna vi ser i Grekland, England, Spanien m.fl. länder är egentligen i slutändan inget annat än energibrist: D.v.s: en evig tillförsel av billig energi behövs för att kunna hålla en skuldsatts ekonomis tillväxt igång och när denna energi blir för dyr så skiter det sig helt enkelt. Kinas starkt växande ekonomi är, enligt Michael Ruppert (en av USA's främsta Peak Oil forskare) den sista bubbla som i praktiken håller hela världsmarknaden flytande.
Personligen tror jag inte att vi kommer att få höra så värst mycket om denna kommande - för mänskligheten enorma - kris på nyheterna (våra politiker talar t.ex: mycket om Peak Oil internt men inte alls utåt). Nej, vi måste istället nu snabbt lära oss att läsa, och lyssna, mellan raderna. Efterhand som Systemet kommer att försöka försvara sig självt ekonomiskt så kommer också en mängd drastiska nedskärningar att ske. Men det räcker inte där; devalveringar och valutaförsvar av alla tänkbara sorter blir en realitet.

Igår kunde vi t.ex. höra på nyheterna om att flera länder, däribland USA, försöker påverka den kinesiska valutan för att göra sina egna valutor mer attraktiva. För att försvara sig mot yuen:en så vill man sänka värdet på sin egen valuta.

Se dessa:
http://www.youtube.com/watch?v=Evluem1X0lc
http://www.youtube.com/watch?v=dWJV0E-9ItI
http://www.youtube.com/watch?v=ybRz91eimTg

Läs dessa:
http://www.fromthewilderness.com/free/ww3/100303_eating_oil.html
http://www.baff.info/rapporter/Rapport%20Efter%20Oljetoppen.pdf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar