fredag 9 maj 2014

Vildhjärta - nu med ljud!

Äntligen är den klar. Den nya plattan. Efter nästan ett års försening. Nu ligger den här i lådor på kontoret.

Bandet heter Hemjord och plattan heter "Vem luktar räv - trudelutter till Vildhjärtas texter". Hela konceptet är ett samarbete mellan bandet (jag och Frida Granström) och pinnplockerskan och konstnärinnan Maria Westerberg, också känd som Vildhjärta (och av mig som min fru).

Vildhjärtas konstnärskap bygger på en underbar idé. Hon går ut i skogen med en tom korg - sånär som på en termos med mjölkblandat kaffe (ursch som den termosen luktar). Väl ute i skogen hittar hon pinnar. Precis som vi alla gjorde när vi var barn så tycker hon att de föreställer olika saker - en lustig fågel, någon slags korv, en katt. Pinnarna åker ner i korgen och får följa med till ateljén. Väl där förstärker hon formerna som hon såg med en täljkniv, färg och slutligen med en liten text. Varje skulptur har en helt egen unik text, som kan vara poetisk, som en dagboksanteckning, sorglig, saklig eller komisk. Så blir den lustiga fågelpinnen förvandlad till en "Knäppgök" som handlar om att våga vara "knäpp" och gå sin egen väg, korven blir "En glad skit", katten en "perverser" o.s.v.

   Under årens lopp har det blivit en hel del pinnar och texter. Närmare 5000 stycken. 15 av dessa har Frida och jag nu satt ton till. 

Skulle du vara intresserad av att köpa en platta så kan du gå in på min polares e-butik: Folkmusikbutiken och lägga in en förbeställning (skivan har inte riktigt hunnit ut på de virtuella hyllorna ännu). 

Eller så kan du provlyssna på en av våra låtar på Radio Värmlands hemsida, där vi vips blev utmanare på Värmlandstoppen med låten "En vacker dag". Ja, kanske vill du rentav rösta på oss? Ring då 099 10136. 


Ja det var det. :-)

Mvh:
J.


   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar